CHARIVARI

Charivari ?

Kunstparcours onder toeziend oog van curator Jan Hoet Jr. en Melanie Deboutte

Adriaen Brouwer drijft in zijn werk wel eens de spot met mensen en hun gedragingen. Helemaal op z’n Bruegels. Hij doet dat ook met zichzelf, door zichzelf als drinkebroer voor te stellen, omringd door bevriende kunstenaars.

De definitie van Charivari is de spot drijven met wie de normen overschrijdt. Het gebeurde eeuwenlang in het openbaar door het spelen van luide muziek, het brengen van volkse liedjes, een optocht te organiseren, gevels te bekladden, etc.

Het project

Het tentoonstellingsproject CHARIVARI brengt in Oudenaarde een twintigtal hedendaagse kunstenaars samen die in hun werk een gezond gevoel voor ironie, kritiek, spot aan de dag leggen, maar ook steeds gedreven zijn door een zoektocht naar schoonheid, naar poëzie, naar een gevoel van verheffing en verlichting. Zelfkritiek is een belangrijke pijler, bijvoorbeeld over hun plaats als kunstenaar in de samenleving.

CHARIVARI vindt plaats in de Pamelekerk, aan de oever van de Schelde. Op de markt ‘bezet’ dit project eveneens café Adriaen Brouwer. Dat wordt drie maanden een kunstige ontmoetingsplek voor bezoekers.

Met geregeld performances en concerten.

Praktisch

  • Onze-Lieve-Vrouw van Pamelekerk, Oudenaarde
  • 16 september – 16 december 2018
  • Van dinsdag tot en met zondag,
    van 13u00 tot 18u00
  • Tickets te koop aan de ingang van de kerk – Tickets zullen eveneens online te koop zijn
  •  meer info op de website

Kunstenaars:

Jacques Charlier, Mario De Brabandere, Thierry De Cordier, Wim Delvoye, Bram Demunter, Jimmie Durham, Jan Fabre, Kati Heck, Gerard Herman, Thomas Lerooy, Emilio López-Menchero, Kris Martin, Pia Maria Martin, Jonathan Meese, Bjarne Melgaard, Navid Nuur, Matthieu Ronsse, Karel Thienpont, Dennis Tyfus, Philippe Vandenberg, Jean-Baptiste Vandevelde & Jean-Christophe Wallaert, Jan Van Imschoot, Angel Vergara, Miet Warlop